Mürver Çiçeği Reçeli

Mürver Çiçeği Reçeli
03 Şubat 2021

Mürver çiçeği, hanımeligiller familyasından, çok aromalı olan çiçekleri reçel ve sirke soslarına koku vermek için kullanılıyor. Bütün Avrupa’da yetişen mürver çiçeği aynı zamanda mayalı içeceklerin üretiminde de kullanılmakta. Genç filizleri, kuşkonmaz gibi pişirilmesine olanak sağlayan lezzetli bir özelliğe sahiptir. Yöresel pazarlarda bulunur.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mürver Çiçeği Reçeli için

Malzemeler

  • 30 mürver çiçeği
  • 1 litre elma suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 limonun suyu
  • 1 kg toz şeker
Mürver Çiçeği Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Kahvaltı sofralarınız için renkli tatlar hazırlayabilirsiniz. Çiçekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürerek derin bir kaba alın.
  2. Üzerine elma suyunu döküp üzerini kapatın. 24 saat bekletin.
  3. Bir gün sonra tülbent yardımıyla suyunu süzdürün. Suyu limon suyu ile karıştırıp tencereye alın.
  4. Toz şekeri ilave edin. Çiçekleri de ekleyip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını kapatın. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo