Limon Çiçeği Reçeli

Limon Çiçeği Reçeli
03 Şubat 2021

Limon çiçeği, limonun ağacının çiçekleridir. Genellikle aroması için tercih edilir. Portakal çiçeği gibi pastacılıkta kullanıldığı gibi en çok reçel yapımında kullanılır. Limonata yapımında kullanıldığında, kokusu ve görselliği ile hem şık bir sunum, hem de hoş kokulu aromatik bir içecek elde edebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Çiçeği Reçeli için

Malzemeler

  • 2 su bardağı limon çiçeği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Şurubu için

  • 3 su bardağı su
  • 500 gr toz şeker
  • 1 limonun suyu
Limon Çiçeği Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Alternatif tatlarla kahvaltı sofralarınıza renk katın. Limon çiçeklerini derin bir kaba alın.
  2. 1 su bardağı toz şekeri üzerine döküp her gün üç kez ovalayarak 3 gün bekletin.
  3. Dört su bardağı suyu kaynatın. Üç gün beklemiş olan limon çiçeklerini kaynayan suya ilave edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. Diğer tarafta su ile toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
  5. Kaynatıp suyunu süzdürdüğünüz limon çiçeklerini ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar tekrar kaynatın.
  6. Ilınınca kavanoza aktarıp iki üç gün güneşte bekleterek servise hazır hale getirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo