Kremalı Ve Meyveli Katlı Kek

Kremalı Ve Meyveli Katlı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kremalı Ve Meyveli Katlı Kek için

Malzemeler

Kek için

  • 10 yumurta
  • 2 buçuk su bardağı tozşeker
  • 5 çay bardağı un
  • 2 su bardağı çekilmiş badem
  • 225 gr eritilmiş tereyağı

İç malzeme

  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 750 gr labne peyniri
  • 450 ml krema

Süslemek için

  • 1 kg karışık meyve (ahududu
  • böğürtlen)
  • Pudraşeker
Kremalı Ve Meyveli Katlı Kek

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını porselen bir kasede krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta akları, badem, un ve eritilmiş tereyağını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 

Hamuru ikiye bölün. Yarısını 35 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına diğer yarısını da 28 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kek hamurlarını pişirin. Kekleri fırından alıp soğutun. Enine üçe bölün.

İç malzeme için, yumurta sarılarını şekerle krema kıvamını alana kadar çırpın. Kremayı da başka bir kasede katılaşana kadar çırpın. Peynir ve çırpılmış kremayı yumurta sarısına ekleyin. Karışımı buzdolabında bir gece bekletin.

Peynirli kremayı büyük kek katlarından ilkinin üzerine 2.5 cm kalınlığında sürün. Üzerine biraz meyve serptikten sonra diğer katı yerleştirin.

Büyük kek katları bittikten sonra aynı işlemi uygulayarak üzerine küçük kek katlarını dizin. Son katı meyve, çiçek yaprakları ve pudraşeker ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo