Kremalı Çikolatalı Bisküvi

Kremalı Çikolatalı Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kremalı Çikolatalı Bisküvi için

Malzemeler

  • 225 g tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı kakao
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Kreması için

  • 2 yemek kaşığı süt kreması
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 110 g tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 3.5 su bardağı pudra şekeri
Kremalı Çikolatalı Bisküvi

Nasıl Yapılır

Adım Adım Kremalı Çikolatalı Bisküvi Tarifi:

Genellikle hazır olarak satılan bisküviler, farklı çeşitleriyle sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı kremalı çikolatalı bisküvi nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

  1. Büyük bir karıştırma kabına tereyağı ve şekeri koyup, orta hızda mikser ile iyice çırpın. Yumurta ve vanilya esansını ekleyerek krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
  2. Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağlı karışımı mikserde düşük ayarda karışmaya devam ederken, yavaş yavaş kuru karışımı ekleyin.
  3. Hamuru ikiye bölün, streç film ile kaplayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tepsinize yağlı kağıt serin.
  4. Önce hamurun yarısını buzdolabından çıkarın ve hafifçe unladığınız tezgahta yarım santim kalınlığında açın ve 5 cm çapında yuvarlak bir kalıp ile keserek, bir spatula yardımı ile tepsiye alın.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7 dakika pişirin ve soğuması için bir tel ızgara üzerine alın. Soğuduktan sonra kremayı hazırlamak için, yumuşamış tereyağı, krema, vanilya esansı ve tuzu çırpın.
  6. Dolguyu çırpmaya devam ederek pudra şekerini ekleyin. Yuvarlak uç taktığınız krema torbası ile bisküvilerin ortasına krema sıkın ve üstlerini başka bir bisküvi ile yavaşça kapatın.
  7. Kremalı çikolatalı bisküviyi, kolayca hazırlanan armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Çikolatalı Bisküvinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız malzemeleri önceden çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Bu sayede hamurun kıvamı daha çabuk tutacaktır.
  2. Kremayı hazırlarken vanilya esansı yerine, meyve sosları kullanarak aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
  3. Hamurun içerisine ufalanmış fındık ve ceviz parçaları ilave edebilirsiniz.
  4. Dinlendirme işlemini es geçmeyin. Bu işlem malzemelerin harmanlanmasını ve daha kolay pişmesini sağlayacaktır.

1 Porsiyon Kremalı Çikolatalı Bisküvi Kaç Kaloridir?

  1. 100 gramlık bir porsiyon kremalı çikolatalı bisküvi, yaklaşık 460 kaloridir. Orta boyutlarda bir adet bisküvi ise 65 kaloridir. Şeker hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

    Sohbetlerinize eşlik edecek kolay tatlı tarifleri arıyorsanız, bisküvi ve soslarla hazırlanan mozaik pasta tarifine göz atabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo