Diyabetik Kalburabastı

Diyabetik Kalburabastı
24 Nisan 2023

Kalburabastı çok yumuşak olmayan, hafif sert ama içi ıslak ve şerbetli olması gereken bir tatlıdır. En önemli püf noktası şerbetin ısısı ile kurabiyelerin fırından çıktığı zamanki ısısının birbirine çok yakın olmasıdır. Ne kadar rafine şekersiz ve glütensiz unlarla bu tarifi hazırlamış olsak da porsiyon kontrolüne dikkat edip, diğer karbonhidratların yerine tüketmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Diyabetik poğaça tarifine de göz atın.

instagram.com/ayse_kadaifci

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Diyabetik Kalburabastı için

Malzemeler

Kurabiyesi için:

  • 300 gr çiğ karabuğday unu 
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 y.k sirke veya birkaç damla limon
  • 40 gr sade yağ(katı halde) veya 50 gr tereyağ
  • 2 y.k zeytinyağ
  • 1/4 su bardağı normal veya bitkisel süt

Şerbet için:

  • 2 su bardağı organik elma suyu konsantresi
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Arası için:

  • Ceviz
Diyabetik Kalburabastı

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için un ile sade yağ iyice birbirine yedirilir. Daha sonra diğer malzemeler de eklenir ve koyuca ama kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. 
  2. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanılır. Her birinin arasına 1/4 ceviz eklenir ve oval şekil verilir. Fırında 150 derecede turboda yaklaşık 1 saat üstleri kızarana kadar pişirilir.
  3. Şerbet malzemesi bir tencereye alınır ve kaynama başladıktan sonra 15 dakika kadar orta ateşte kaynatılır. 
  4. Bu yüzden şerbeti son yarım saat içinde yapmanızı öneriyorum. Kurabiyeler fırından çıktığı zaman şerbetiniz de sıcak olmalı. Isıları birbirine çok yakın olmalı. Şerbetiniz soğuduysa ısıtabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo