Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler

Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çubuk vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 paket kremşanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • Gül yaprakları
  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker
  • Tarçın
Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler

Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Yağ ve süt ekleyin. Çubuk vanilyayı bıçağın ucu ile uzunlamasına kesip içindeki çekirdekleri alın ve karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış kare veya dikdörtgen kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Gül yapraklarını önce yumurta akına, ardından toz şekere bulayın ve kurumaları için bir süre bekletin. Kremşanti ile soğuk sütü mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keki kare dilimleyin ve üzerlerine kremşanti sürün. Tarçın serpiştirip gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo