Frambuazlı Profiterol

Frambuazlı Profiterol
30 Kasım 2020

Evde profiterol nasıl yapılır diye merak edenler için, profesyonel profiterol yapma adımlarını tek tek anlattık. Tarifi denedikten sonra, yorumlar kısmında görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın. Profiterol hamuru yapımına ve püf noktalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Frambuazlı Profiterol için

Malzemeler

Hamuru için

  • 50 gr tereyağı
  • 125 ml su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr un
  • 2 büyük boy yumurta

Dolgusu için

  • 600 ml süt
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı frambuaz

Üzeri için

  • 200 gr beyaz çikolata
  • Pembe jel gıda boyası
  • Frambuaz
Frambuazlı Profiterol

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için tereyağı, su, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Unu bir seferde ekleyip hamur toparlanıncaya kadar pişirin.
  2. Ocaktan alarak mikserle 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Hamuru tatlı kaşığı dolusu yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. 220 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip ısıyı 190 dereceye indirin ve kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
  5. Fırından alarak soğumaya bırakın. Krema için tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  6. Ocaktan alıp ılınıncaya kadar karıştırın. Frambuazları ekleyip karıştırdıktan sonra düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve topların içine kremayı sıkın.
  7. Çikolatayı benmari usulü eritip jel boya ile renklendirin. Her bir topu çikolataya batırıp üzerine birer frambuaz yerleştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo