Fındıklı Ve Hurmalı Dilimler

Fındıklı Ve Hurmalı Dilimler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındıklı Ve Hurmalı Dilimler için

Malzemeler

  • 250 gr hurma
  • 310 ml su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 60 gr tereyağı
  • 165 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 150 gr kek unu
  • 100 gr bütün fındık

Sosu için

  • 220 gr esmer toz şeker
  • 250 ml krema
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr bitter çikolata
Fındıklı Ve Hurmalı Dilimler

Nasıl Yapılır

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğrayın. Suyu tencereye alıp ısıtın. Hurmaları ekleyip 15 dakika haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp karbonatı ekleyip karıştırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker ve 1 yumurtayı çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Diğer yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, bütün fındık ve hurmalı karışımı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Sosu için, şeker, krema ve tereyağını tencereye alıp hafifçe koyulaşana kadar pişirin. Çikolatayı ekleyip eritin. Ocaktan alıp ılındırın. Sosu kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo