Fesleğenli Bisküvi

Fesleğenli Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fesleğenli Bisküvi için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım demet taze fesleğen
  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Fesleğenli Bisküvi

Nasıl Yapılır

Parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarını mutfak robotundan geçirin. Tereyağını mikserle çırpın. Yumurta sarısı ve fesleğenli karışımı ekleyip karıştırın. Karışıma, un ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın. Silindir şekli verip hamuru streç filmle kaplayın ve dondurucuda 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo