Çikolata Bar

Çikolata Bar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolata Bar için

Malzemeler

  • 200 g bitter çikolata
  • 60 g fıstık ezmesi yağı

Dolgusu için

  • 60 g süt reçeli
  • 50 g bitkisel margarin
  • 160 g toz şeker
  • 200 g fıstık
  • 200 g marshmallow

Karamel için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 25 g bitkisel margarin
  • 1 çay bardağı süt reçeli

Üzeri için

  • 200 g bitter çikolata
  • 60 g fıstık ezmesi yağı
Çikolata Bar

Nasıl Yapılır

  1. Çikolata ve fıstık ezmesi yağını bir sos tenceresine alarak benmari usulü eritin. 24 X 24 cm boyutlarındaki bir kalıbın tabanına yağlı kağıt ile kaplayın. Eriyen çikolatayı kalıba döküp bir spatula yardımıyla yayın.
  2. Dondurucuda en az 2 saat bekletin. Dolgusu için süt reçeli, bitkisel margarin ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli çırparak pişirin. Katılaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir mikser yardımıyla 5 dakika daha çırpın. Fıstık ve marshmallowu ekleyip çırpmaya devam edin. Fıstıkları ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla tekrar karıştırın.
  3. Dondurucudan çıkarttığınız çikolatanın üzerine yayın. Karamel sosu hazırlamak için toz şekeri bitkisel margarin ile birlikte bir cezveye alın. Şeker karamelize olmaya başlayınca ocaktan alıp süt reçelini ekleyin. Karışım, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirip marsmallowlu karışımın üzerine yayın. Üzeri için de çikolata ve fıstık ezmesini aynı şekilde benmari usulü eritip karamelin üzerine yayıp tekrar dondurucuya alın. Çikolata tamamen donuncaya kadar yaklaşık 2 saat daha bekletin. Kare dilimleyip soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo