Cevizli Ay Çöreği

Cevizli Ay Çöreği
08 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Ay Çöreği için

Malzemeler

  • 4 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3.5 su bardağı (500 gr) un
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 100 gr ceviz içi
  • 100 gr kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
Cevizli Ay Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. 3 yumurta sarısını derin bir kapta çırpın. Süt, pudra şekeri ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Unu azar azar ilave edip karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Her birini merdaneyle açarak inceltip ceviz içi, kuru üzüm ve tarçın serpin.
  4. Rulo halinde sararak kapatıp kenarlarını hafifçe kıvırarak hilâl ay şekli verin.
  5. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine kalan yumurta sarısını sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  7. Ay çöreğine farklı bir lezzet katmak için cevizin yanı sıra çekilmiş fındık, Antep fıstığı ve badem de ekleyebilirsiniz. Çay saatleri haricinde çocuklarınızın beslenme çantaları için de besleyici bir alternatif olabilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo