Çekirdekli Bisküvi

Çekirdekli Bisküvi
23 Mart 2021

Genellikle paket halinde hazır satılan bisküviler, birçok farklı şekilde sunulabilir. Malzemeler hazırsa; hem lezzetli, hem de pratik çekirdekli bisküvi tarifine geçebiliriz.

Farklı malzemelerle harmanlanan hamur işi tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, bisküvi ile hazırlanan mozaik pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çekirdekli Bisküvi için

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 150 g yoğurt
  • 100 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 540 g un

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Çekirdekli Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, yoğurt, zeytinyağı ve bir tutam kadar tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
  2. Kabartma tozu ve unu ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve merdane yardımıyla açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerine yumurta akı sürüp ay çekirdeği serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Çekirdekli Bisküvinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bisküvi hamurunu hazırlarken, kıvamı yumuşak olursa ilaveten un ekleyebilirsiniz.
  2. Vaktiniz varsa, hazırladığınız hamurun üstünü nemli bez ile örterek 20 dakika dinlendirin. Ve şekil vermeden önce tekrar yoğurun.
  3. Şekil vermek için kurabiye kalıplarını ya da bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.
  4. Bisküvi üzerinde ay çekirdeğinin yanı sıra, kabak ya da kavrulmuş çekirdek de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çekirdekli Bisküvi Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon çekirdekli bisküvi, yaklaşık 400 kaloridir. Orta boyutlarda bir adet bisküvi ise, 120 kaloridir. Karbonhidrat bakımından zengin olduğu için, kilo kontrolünde olanlara ufak porsiyonlar tavsiye edilir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo