Biberli Tart

Biberli Tart
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 2 su bardağı (250 gr) un
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık veya çarliston biber
  • 3 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber
Biberli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  2. 1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın. Hamuru yoğurup top şekline getirin ve streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
  3. Biberleri fırında veya ocak üzerinde hafifçe közleyip soyun. İnce halkalar halinde doğrayın. Yumurtaları bir kapta çırpın.
  4. Rendelenmiş peynir, süt kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  5. Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun. 20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın.
  6. Üzerini çatal ucuyla birkaç yerinden delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip çıkarın.
  7. Üzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo