Biberiyeli Bisküvi

Biberiyeli Bisküvi
22 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiyeli Bisküvi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış biberiye
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Tuz
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1 yumurta
Biberiyeli Bisküvi

Nasıl Yapılır

Un, mısır unu, biberiye, rendelenmiş portakal kabuğu ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Un karışımını ilave edin ve iyice karıştırın. Hamuru parçalara ayırıp streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Unlanmış tezgahta hamurları ince açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 170 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo