Badem Kaplı Kruvasan

Badem Kaplı Kruvasan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Badem Kaplı Kruvasan için

Malzemeler

  • 4 kruvasan (bayat)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta akı
  • 2.5 çay bardağı badem unu

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı file badem
  • Yarım su bardağı pudra şeker
Badem Kaplı Kruvasan

Nasıl Yapılır

Kruvasanları enine ikiye kesin. Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akını ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak badem ununu ilave edip karıştırdıktan sonra 4 (yarı) kruvasana sürün. Üzerlerine diğer kruvasanları kapatın. Kruvasanları yumurta akına buladıktan sonra file badem ile iyice kaplayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Dünyanın en popüler tatlılarından biri olan klasik kruvasan tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo