Ayvalı Ay Çöreği

Ayvalı Ay Çöreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Ay Çöreği için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gr margarin
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudraşeker
  • İç malzeme için
  • 1 su bardağı rendelenmiş ayva
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 çay bardağı pudraşeker
  • antepfıstığı
Ayvalı Ay Çöreği

Nasıl Yapılır

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, süt, pudraşeker ve yumurta sarısını bir kaba alıp karıştırın. Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru 20 eşit parçaya bölüp üzerini nemli bezle örtün ve 20 dakika bekletin.

İç malzeme için ayva, fındık, üzüm, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Hamur parçalarını un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların kenar kısımlarına ayvalı iç malzemeden ilave edin. Rulo yapıp uçlarını birleştirin ve ay çöreği şekli verin.

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca pudraşeker ve
antepfıstığı serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo