Gerdan Etli Buğday Aşı

Gerdan Etli Buğday Aşı
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Gerdan Etli Buğday Aşı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 500 gr gerdan eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • Karabiber
  • Tuz
Gerdan Etli Buğday Aşı

Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de bayram sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Buğdayı 1 gece önceden suda bekletin. Gerdan etini tencerede iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kemiklerinden ayırın. Buğdayın suyunu süzüp, etlere ilave edin. 4 su bardağı et suyu ve tuz ilave edin. Buğdaylar eriyinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, sıcakken 5 dakika mutfak robotunda çekin. Servis tabağına alın. Ufalanmış eti üzerine ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo