Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç

Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç
10 Nisan 2024

Deniz ürünleri arasında balıktan sonra en çok tercih edilenler arasında karides bulunuyor. Kas ve kemik gelişimine yardımcı olan bu besin, genellikle çömlek ya da küçük güveç kaplarında hazırlanır. Doğal bir D vitamini kaynağı olduğu için, beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olur. Türk mutfağına özgü bir yemek olan karides, meze veya ara sıcak olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Karides Güveç Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan 200 gramlık bir porsiyonda karides güveç, yaklaşık 250 kaloridir.
  • Sadece haşlayarak ve başka malzeme eklenmeden hazırlanan 100 gramlık karides, yaklaşık 100 kalori değerindedir. Fırında yapılan karidesin bir porsiyonu ise ortalama 320 kaloridir.

Yeni lezzetler denemek ve sağlıklı beslenmek için, pratik et yemeklerine göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Yemeklerin yanına çok yakışan midye tava tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç için

Malzemeler

Alt Kat Tereyağlı ve Sarımsaklı Karides Güveç Malzemeleri

  • 400 g çimçim karides
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çarliston biber
  • 8 çeri domates
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 80 ml domates suyu
  • 150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 20 g tereyağı
  • 4 defne yaprağı
  • 4 dal taze kekik
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Tereyağlı ve sarımsaklı karides güvecin yanına, börülce salatası veya zeytinyağlı enginar hazırlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  • Ekşi mayalı ekmek ya da mısır ekmeği ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Güveç tarifinde çimçim veya jumbo karides kullanarak yemeğinizin lezzetini arttırabilirsiniz. 
  • Karides tariflerinde kullanılan en önemli incelik ise sarımsak kullanımıdır. Karidese çok yakışan sarımsak dişlerini, tarife başlamadan önce tavada kavurarak kullanabilirsiniz.
  • Karides güveç tarifinde dikkat edilecek diğer husus ise karideslerin fazla pişmemesidir. Sebzeleri suyun içinde pişirdikten sonra karidesleri de bu karışıma ekleyerek 5 10 dakika tutabilirsiniz. 
  • Aromasını arttırmak için tavuk kemik suyu veya karides kafasından yapılan suyu kullanarak karidesin kendine has lezzetini ortaya çıkarabilirsiniz.
  • Karides kafasının suyunu kullanabilmek için karidesleri iyice yıkayıp kumlarını temizleyin. Kafa ve kabuk kısımlarını kopardıktan sonra mutfak robotundan çekerek ufalayın. Böylece suyunu daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo