Yaprak Aşı

Yaprak Aşı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaprak Aşı için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış iç bakla
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış ince bulgur
  • 1 çay bardağı haşlanmış kuru börülce
  • 200 gr asma yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
Yaprak Aşı

Nasıl Yapılır

Yaprakları tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuması için bir kenara alın. Haşlanmış tüm baklagiller, zeytinyağı, tuz, karabiber ve naneyi karıştırın. Servis tabağına saplarını kopardığınız yaprakları üst üste gelecek şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız baklagilli karışımı paylaştırıp servis yapın.

Not: İç malzemeyi haşlanmış asma yapraklarına sararak yemelisiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo