Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı
06 Mayıs 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan 
  • Kızartmak için sıvı yağ 
  • 2 adet büyük boy soğan (Piyazlık doğranmış) 
  • 2 su bardağı bulgur 
  • 3 su bardağı et suyu 
  • Tuz, karabiber
Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Sebzeli bulgur pilavı sevenler için çok lezzetli bir tarif.

  1. Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında doğradıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın. 
  2. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı karamelize olana dek kavurun. 
  3. Patlıcanları tabanı düz bir pilav tenceresinde dizin. Üzerine önce karamelize soğanları sonra bulguru yayın. En son sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte, bulgurlar şişene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Pilavın yanına hazırlayacağınız kayısılı kuzu eti tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo