Mercimekli Ve Nohutlu Patlıcan Kebabı

Mercimekli Ve Nohutlu Patlıcan Kebabı
02 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mercimekli Ve Nohutlu Patlıcan Kebabı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 bostan patlıcanı
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • Birer sivri biber ve salçalık kırmızıbiber
  • 2 diş sarmoni sarımsak
  • İkişer yemek kaşığı ayçiçeği yağı ve salça
  • Tuz
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • kıyılmış maydanoz
  • 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Mercimekli Ve Nohutlu Patlıcan Kebabı

Nasıl Yapılır

Nohut ve mercimeği haşlayın. Patlıcanları alacalı soyup boyuna ikiye kesin. Patlıcanların üzerine tuz serpip kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alın. Başka bir tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız biberleri de ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız domatesi ve salçayı ilave edip sotelemeye devam edin. Malzeme yumuşayınca nohudu ve mercimeği ekleyip karıştırın. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Patlıcanların içini çatal yardımıyla açın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo