Mantarlı Bulgur Risotto

Mantarlı Bulgur Risotto
22 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mantarlı Bulgur Risotto için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 40 g tereyağı
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 g tulum peyniri
  • 10~12 orta boy kültür mantarı
  • 9~10 bardak tavuk suyu

Üzeri için

  • Değirmen karabiber
  • Taze kekik
Mantarlı Bulgur Risotto

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağının yarısında pembeleşinceye kadar kavurun. İri bulgur ve sirkeyi ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
  2. Tavuk suyunun bir su bardağı kadarını ilave edin. Bulgur, suyunu çektikçe kalan tavuk suyunu azar azar ilave edin.
  3. Küp doğradığınız mantarları ayrı bir tavada soteleyin ve pişen bulgura ekleyin. Rendelenmiş tulum peyniri ve kalan tereyağını ilave edip karıştırın.
  4. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendirin. Üzerine değirmen karabiber serpin. Taze kekik ile süslerek sıcak servis yapın.
    Dilerseniz, mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo