Limonlu Ve Rokalı Nohut Püresi

Limonlu Ve Rokalı Nohut Püresi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Ve Rokalı Nohut Püresi için

Malzemeler

  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 200 gr krem peynir
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim dana jambon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Roka
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
Limonlu Ve Rokalı Nohut Püresi

Nasıl Yapılır

Nohutu mutfak robotunda çekin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, rendelenmiş sarımsakları nohuda ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Püreyi sıkma torbasına doldurup servis kaselerine paylaştırın. Krem peyniri de aynı şekilde pürenin üzerine ince bir kat şeklinde sıkın. Jambonları ince doğrayıp tereyağında birkaç dakika pişirin ve roka yaprakları ile birlikte kaselerin üzerine yerleştirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo