Bulgurlu Poğaça

Bulgurlu Poğaça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bulgurlu Poğaça için

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • Susam
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • 1 yumurta
  • Tuz

İç malzemesi:

  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Bulgurlu Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Poğaçanın iç malzemesi için; soğanı soyup küp küp doğrayın. Bulguru yıkayıp bir miktar sıcak su ile ıslatın ve suyu çekene kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletin.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Teflon bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Bulgur, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp iri çekilmiş ceviz içini ilave edin. 
  3. Yoğurdu hamur yoğurma kabına alın. Mayayı ilave edip çatalla iyice ezin. Yumurtanın akını sarısından ayırın.
  4. Tuz, yumurta akı, sıvıyağ ve margarini ekleyip çırpın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika bekletin.
  5. Mayalanıp kabaran hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi avuç içinde yuvarlak açın.
  6. İç malzemesinden birer kaşık ekleyip kapatın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo