Baharatlı Ve Tavuklu Arpa Şehriye

Baharatlı Ve Tavuklu Arpa Şehriye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Ve Tavuklu Arpa Şehriye için

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 100 gr tavuk eti
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
Baharatlı Ve Tavuklu Arpa Şehriye

Nasıl Yapılır

Arpa şehriyeli pilav için, 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtın. Arpa şehriyeleri ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar ve suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

Baharatlı tavuk için, baharatı bir kapta harmanlayın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Kalan sıvıyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin. Tavuk etini ilave edip 5-6 dakika kavurun. Domates püresi ve baharatı ekleyip 5-6 dakika kavurun. Pilav demini aldıktan sonra baharatlı tavuk ile harmanlayın. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo