Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi
22 Şubat 2023

Badem sütü ve çiğ badem ile hazırlanan bu muhallebi, hafifliği ile yemekten sonra tüketilebilecek tatlıların başında gelir.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla pratik muhallebi tatlısını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi için

Malzemeler

Krokan için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çiğ badem

Muhallebi için

  • 2.5 su bardağı badem sütü
  • 1 yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
Badem Sütlü Krokanlı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Krokan için; toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak eritin. Şeker erimeye başladığında bademleri ilave edin. 
  2. Karıştırıp ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıt üzerine yayıp donmaya bırakın.
  3. Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  4. Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine donan krokanlardan ilave edin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo