Acılı Peynirli Bisküvi

Acılı Peynirli Bisküvi
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı Peynirli Bisküvi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 30 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış jalapeno biberi
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Deniz tuzu
Acılı Peynirli Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Un, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve kırmızı toz biberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Jalapeno biberi, rendelenmiş çedar peyniri, süt ve zeytinyağını ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  2. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Kare bir kalıp yardımıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo