Farklı Tarif Arayanlar İçin 7 Alternatif Tarif Önerisi

Farklı tatlar denemeye ne dersiniz? Klasik tariflerden sıkılanlar için birbirinden farklı ve lezzetli tarifleri yazımızda derledik. İşte, mutlaka denemeniz gereken 7 nefis alternatif tarif:
Farklı Tarif Arayanlar İçin 7 Alternatif Tarif Önerisi
06 Ocak 2021, 13:23

Klasik tariflerden sıkılıp yeni tatlar denemek isteyenleri böyle alalım. Günlük hayatta sık sık tükettiğimiz tavuk eti, dana eti, balık ve makarna gibi yemekleri özel soslarla birleştirerek yeni tatlar denemeye ne dersiniz? Kolay bir şekilde hazırlanan alternatif tarifleri ana yemek veya ara sıcak olarak sunabilirsiniz. İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek birbirinden lezzetli 7 nefis alternatif tarif:


  1. Dana Külbastı Etli Makarna


Külbastı yapımında genellikle kuzu eti kullanılsa da, bu kez dana eti ve makarnayı bir araya getiriyoruz. İnce ince doğranmış dana eti ve penne makarnalarla nefis bir ana yemek hazırlayabilirsiniz.


  1. Avcı Usulü Biftek


Biftek, mantar, biber ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu yemek, özellikle davet sofralarının favorisidir. Fıstıklı pilav eşliğinde sunulan avcı usulü bifteği 1 saat içerisinde hazırlayabilirsiniz.


  1. Hünkar Tarhana Çorbası


Tarhana çorbası, sıcak başlangıçlar için en çok tükettiğimiz yemeklerin başında geliyor. Klasik tarhana çorbasını yoğurt ve bayat ekmek dilimleri ile zenginleştirerek hünkar tarhana çorbası hazırlayabilirsiniz.


  1. Levrek Şinitzel


Levrek balığını buğulama veya fırında kızartmak istemeyenler için alternatif bir tarifimiz var. Genelde tavuk eti ile hazırlanan şinitzeli levrek filetosu ve galeta unu ile kolayca sunabilirsiniz.


  1. Peynirli ve Domatesli Patlıcan


Et yerine sebzelerle hazırlayabileceğiniz bir yemek arıyorsanız, peynirli ve domatesli patlıcan tam size göre. Ortalama 30 dakikada hazırlanan bu yemeği fırında pişirdikten sonra kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.


  1. Kremalı Tavuk Eti


Tavuk etini sade bir şekilde tüketmek yerine krema ile tatlandırmak istiyorsanız, köri, zencefil ve limon otundan faydalanabilirsiniz. Kendine has kremasıyla tatlandırılan kremalı tavuk etini, frenk maydanozu ile birlikte servis edebilirsiniz.


  1. Karamelli ve Çıtır Bademli Tava Keki


Görünümü ile trileçeye benzeyen tava keki, kavrulmuş badem ve karamel sos eşliğinde sunulur. Çay saatlerinde sunabileceğiniz karamelli ve çıtır bademli tava kekini ortalama 30-40 dakikada hazırlayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Aromatik tatlılar
  2. Değişik kek tarifleri
  3. Pişmeyen tatlılar
  4. Dana etli tarifler
  5. Soğuk sandviç tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo