Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      popkek  damla ã§ikolatä± kurabiye  kayisili toplar  fransä±zcaya ã§evir  qnnsbrulcppswgrfrq  hindistan cevizli şekerpare  rezeneli kuzu  brokoli çorbas  capicuno  ayvalı tart  kimyonlu bulgurlu köfte  sandal keyfi  kokos tou  tahin helvali  lalezar salata  kayatuzda levrek  küçük mandalina (clementine) likörü  sigara  salatalä±k toplar  guveçte yemek tarihleri  fä±rä±nda tavuk baget  hindistancevizi kremalä± peynirli kek  istanbul pilavä±  besamel sozlu  erikreceli  yoäŸurtlu sebzeli yemek tarifi  elmali cikolatali kek  tres leches
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Sebze suları

    Sebze suları


    Adım adım sebze suyu hazırlıyoruz

    Vejetaryen çorbalar, yemekler, birbirinden leziz soslar hazırlarken ihtiyacınız olan kıvamı ve tadı yerinde sebze sularıdır. Yemeklerinizin tadını tamamlayacak olan sağlık deposu sebze suyunu kolayca hazırlayabilirsiniz.

     
    Soğan, kabak, mantar, renkli biberler ve taze soğanı küçük parçalar şeklinde kesin. Kalın tabanlı ve derin bir tencereyi ocağa koyarak bir süre ısınmasını bekleyin. Isındıktan sonra zeytinyağı ekleyin.


    Doğradığınız sebzeleri ilave edip 15 dakika karıştırarak kavurun. Sebzeleri su eklemeden kavurmanız sebzelerin kendi şekerlerini bırakarak karamelize olmalarını ve sebze suyunun daha renkli ve lezzetli olmasını sağlar.


    Karamelize olan sebzelere domates, kereviz, şalgam, havuç ve tane karabiber ekleyerek karıştırın. Üzerini 2.5 cm geçecek oranda su ilave edin. Hazırladığınız karışımı yüksek ateşte kaynatın.


    Kaynamaya başlayan sebze karışımını kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmaya devam edin. Sebzeler suyunu bir miktar kaybedene kadar 1-1.5 saat ateşte tutun. Sebze suyu kaynatıldığında kemik suyu gibi üzerinde jelatin bir tabaka bırakmaz. Bu nedenle yüzeyinde oluşan kaymaksı yüzeyi almanız gerekmez.


    Büyük bir cam kabın üzerine ince delikli süzgeci yerleştirin. Suyu dikkatlice süzerek katı kısımların suya karışmamasına dikkat edin. Tüm sebze suyunu bir kaba aldıktan sonra isterseniz hemen kullanabilirsiniz ya da soğutarak daha sonra kullanmak üzere soğumaya bırakabilirsiniz.


    Hazırladığınız sebze suyunu hemen kullanmayacaksanız geniş bir kabı kısmen su ve buzla doldurun. Sebze suyunu koyduğunuz kabı su dolu kabın üzerine koyarak yavaş yavaş karıştırın ve sebze suyunu soğutun.


    Sebze suyunu
    Hazırladığınız sebze suyunu 3 gün içinde kullanacaksanız üzerini örtüp soğutucuya koyun. Daha uzun süre kullanmak isterseniz hava geçirmeyen kaplara koyarak 3 ay dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sebze suyunu çözmek için 12 saat boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz.

    Yemekte kullanacağınız tuz miktarı tariflere göre değişiklik gösterir. Sebze suyunu hazırlarken tuz oranını olabildiğince az tutmanızda sağlığınız açısından fayda var. Aşırı tuz tüketiminin sağlığınızı tehdit edeceğini unutmayın.











    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Ezogelin çorbası
    Kuruyemişli milföy
    Alev dağı pilavı
    Çikolatalı irmik tatlısı
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?