Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      gravy  garnitürlü köfte  ağlyan kek  bisã¼vi  lavaåŸ ile yapä±lan tarifler   sarı biber  acili meze  krokan kurabiyr  chicken dahansak  mantar yemegi  lahana dolma   antep fıstı  berna ã¶zben akä±n  ã¼mit yã¼ksel  beslenme  patatesli patlä±can sandvi㧠 patatez koftesi  yufkadan kete  zeytınyaglı kuru fasulye  suteresi soslu  mor kelem turshusu  kedi dili bisküvi  ekşili yahni çorbası  yesil zeytinli mevsim salatasi  körü soslu  mılfoy pasta  cheesecake hamuru
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Portakal kabuğu şekerlemesi

    Portakal kabuğu şekerlemesi


    Portakal kabuğu şekerlemesini hazırlamak emek ve sabır ister. İştah açan bir tadı olan şekerlemeleri pasta, kek, kurabiye ve pek çok tatlı tariflerinizde kullanabilirsiniz.

    Portakal kabuğu şekerlemesi
    KAÇ KİŞİLİK:
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: 60 dk

    Malzemeler:

  • 6 portakal
  • 5 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 3 litre su


    Portakalları yıkayıp kabuklarını dilimleyin. Dilimleri tencereye alıp üzerine tuz ekleyin. Kapağını kapatın ve 24 saat bekletin.

    Tuzda beklettiğiniz portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin. Portakal kabuklarının acılığını gidermek için bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın.




    Haşlama ve süzme işlemlerini 3 defa tekrarladıktan sonra portakal kabuklarını doğrama tahtasına alın. Birer santim eninde şeritler kesin.

    Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzün.





    Süzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin. Kalan şekeri üzerlerine serpiştirin. 3-4 gün oda sıcaklığında bekletip kurutun.



     

    PÜF NOKTALARI

  • Turunç ve limon kabuğu şekerlemelerini de aynı yöntemle hazırlayabilirsiniz.

  • İnce kabuklu meyveleri tercih etmelisiniz.

  • Portakalı iyice yıkayıp kurulayın. Aksi takdirde üzerindeki toz ve tarım ilaçları şekerlemenin tadını bozabilir

  • Portakal kabuklarını fırın ızgara teline birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.

  • Hazırladığınız şekerlemeyi pasta ve kek süslemelerinde kullanabilirsiniz.

  • Şekerlemeyi cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatmayı ihmal etmeyin. Böylece uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

     

     










  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Mantarlı bonfile
    Frambuazlı ve sakızlı muhallebi
    Soya filizi salatası
    Patlicanlı volovan
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?