MUTFAK OKULU

Pandispanya hamuru

Gerekli malzeme
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
5 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker



Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurtalar, vanilya ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle 15 dakika köpük köpük olana kadar çırpın. Unlu karışımı ekleyip tahta kaşıkla düzgün bir hamur elde edinceye kadar alttan üste doğru karıştırın.


Hazırladığınız hamuru yaklaşık 22-24 santim çapında kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırın ayarını 150 dereceye indirin ve 30-35 dakika daha pişirin. Keki fırından alıp ılındıktan sonra kalıbından çıkarın ve ızgara telin üzerinde soğumaya bırakın.


Pasta tabanı için pişirdiğiniz pandispanyayı soğuduktan sonra enine ikiye kesin. Daha küçük bir kelepçeli kalıpta pişirdiyseniz keki enine üç eşit parçaya da kesebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!