Vişneli Lokum

Vişneli Lokum
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Lokum için

Malzemeler

  • 800 gr toz şeker
  • 160 gr pudra şekeri
  • 120 gr mısır nişastası
  • 30 gr mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı krem tartar
  • 330 ml vişne suyu
  • 375 ml su
  • 170 ml su
  • Yarım limon
Vişneli Lokum

Nasıl Yapılır

  1. 375 ml suyu tencereye alın. 800 gr şekeri ilave edin.
  2. Biraz karıştırıp limon suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  3. 30 dakika kaynatıp koyulaşan şerbeti ocaktan alın.
  4. 170 ml suyu başka bir tencereye doldurun. 330 ml vişne suyunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı krem tartarı ekleyin. 120 gr mısır nişastasını ilave edin.
  5. 30 dakika boyunca hiç ara vermeden karıştırın. Mikserle çırpın.
  6. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde hazırladığınız şerbeti yavaşça ve karıştırmaya devam ederek ilave edin. Mikserle çırpın.
  7. Şerbeti tamamen ekledikten sonra 1 saat daha aralıksız karıştırarak çok koyu bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin.
  8. Koyulaşan karışımı ocaktan alın. Yağlı kağıt serdiğiniz 20X20 cm ebatlarında kenarları yüksek bir tepsinin içine yağlı kağıt serin.
  9. Yağlı kağıdın üzerine ayçiçek yağı sürün. Lokum harcını tepsiye boşaltın. Oda ısısında 5 saat bekletin.
  10. Üzerine dokunduğunuzda elinize yapışmıyorsa bekletme süresi tamamlanmış demektir. 160 gr pudra şekerini bir kaseye alın.
  11. 30 gr mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırın. Karışımın bir kısmını elekle lokumun üzerine serpin.
  12. Mutfak tezgahına bolca pudra şekeri serpin. Lokumu yağlı kağıt yardımıyla pudra şekeri serpilmiş tezgaha alın.
  13. Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın. Kalan pudra şekerini üzerine bolca serpin.
  14. Pizza kesme bıçağıyla istediğiniz genişlikte kesin. Tekrar pudra şekere bulayın. Kapaklı bir kapta saklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo