Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      khxzcmdanrsx  firinda isbanak  tuzlu turşu  beşameş  haşhaş tohumlu sos (amerika mutfağı)  tatlä± ikramlä±klar  bademli sã¼nger kek  sosyete tavuäŸu  zeytin yağlı portakallı kereviz  jöleli  balkabaäŸä± tatlä±  mihrap  evde åŸekerle  kivili çilekli pasta  -2590 unıon all select null,null,null,null,null,null,null,null,null-- -  limonatas  bal kabaklı tatlı tarıflerı  psasta  soyalä± tavuklu makarna  crgzliapfpqemoyz  tahinli pekmezli cã¶rek  dana billur sote  lipsos buäŸulama  ballı sarma  asure keki  limonlu kedidilli  sebzeli köfter  lezzet dergisi mart ayı
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      |
      |
      Helva yapalım

    Helva yapalım


    Geçmişten günümüze mutfağımızın en sevilen tatlılarından olan un helvasını Ramazan'da iftar sofraları veya kandil geceleri için hazırlayabilirsiniz.

    Un helvası
    KAÇ KİŞİLİK: 8-10
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 40 dk

    Malzemeler:

  • 250 gr margarin
  • 2.5 su bardağı un

    Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker

    Süsleme için:

  • 50 gr soyulmuş antepfıstığı
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı



    Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.








    Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.








    Su ve tozşekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unun rengi pembeleştikten sonra bir yandan kavurmaya devam ederken diğer yandan sıcak şerbeti azar azar ilave edin. İyice çekinceye kadar sürekli karıştırıp ateşten alın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.





    Un helvasını İyice karıştırıp top kaşıkla alarak servis tabaklarına dizin. Her birinin üzerine birer antepfıstığı yerleştirin. Çekilmiş fıstıkla süsleyip servis yapın.











  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Tavuk suyuna sebze çorbası
    Tül böreği
    • Tül böreği
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 10Dk
    • Pişirme Süresi: 30Dk
    Patates kroket
    • Patates kroket
    • 8 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 30Dk
    • Pişirme Süresi: 20Dk
    Yoğurt tatlısı
      Tazeliğini uzun süre koruyan bisküviler