Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      peksimetli patlıcan  kaåŸarpeynirli, domatesli pide  p3a  fırın bifter  fasulye diblesi  ciğ börek  semizotu diblesi  mayoneaz nasıl yapılır  patlıcanlı ve beyazpeynirli marul salatası  fabada ispanyol yemeği  bebek ã§orbasä±  şarlot pasta  brownä±lä± kurabä±ye  pırasalı mısır unlu kek  kpsmyyjr  ara öğünlerede  cevizli muz tatlä±sä±  kayısı dolması  hünkar çorbasının videosu  altin pudding  rulo katlı pasta  balabandir  tavuk piåŸirme iåŸi  makarnalä± bahã§ä±van salatasä±  yoğurtlu biberli patatesler  besemelli borek  düğün çorbası
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Helva yapalım

    Helva yapalım


    Geçmişten günümüze mutfağımızın en sevilen tatlılarından olan un helvasını Ramazan'da iftar sofraları veya kandil geceleri için hazırlayabilirsiniz.

    Un helvası
    KAÇ KİŞİLİK: 8-10
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 40 dk

    Malzemeler:

  • 250 gr margarin
  • 2.5 su bardağı un

    Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker

    Süsleme için:

  • 50 gr soyulmuş antepfıstığı
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı



    Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.








    Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.








    Su ve tozşekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unun rengi pembeleştikten sonra bir yandan kavurmaya devam ederken diğer yandan sıcak şerbeti azar azar ilave edin. İyice çekinceye kadar sürekli karıştırıp ateşten alın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.





    Un helvasını İyice karıştırıp top kaşıkla alarak servis tabaklarına dizin. Her birinin üzerine birer antepfıstığı yerleştirin. Çekilmiş fıstıkla süsleyip servis yapın.











  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Midye çorbası
    • Midye çorbası
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 20Dk
    • Pişirme Süresi: 25Dk
    İki renk soslu kalkan filetosu
    Karidesli dip sos
    Selver Paşa tatlı
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?