Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      perde kebabä±  sütiaç  mecimek köftesi  hindistan cevizi   kayä±sä±  kıymalı barbunya  piliç florida  ä°skenderun deniz kä±zä± pilavä±  jukczjjtzwklrsteugz  içli pilav  pilav ve makarna  karnıbahrlı çorba  mücver yapılışı  treliçe tatlısı  akdeniz usulu makarna  atlican  huni pasta  patlıcan köfte   kırmızı mer  yumurtasiz karnabahar kizartmasi  pasta tarif  yalova sütlüsü tarifi  tomates ezmesi  çorba baharatları  freezon kokteyl  kolay çorba tarifi  tavuk åŸiåŸ
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Helva yapalım

    Helva yapalım


    Geçmişten günümüze mutfağımızın en sevilen tatlılarından olan un helvasını Ramazan'da iftar sofraları veya kandil geceleri için hazırlayabilirsiniz.

    Un helvası
    KAÇ KİŞİLİK: 8-10
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 40 dk

    Malzemeler:

  • 250 gr margarin
  • 2.5 su bardağı un

    Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker

    Süsleme için:

  • 50 gr soyulmuş antepfıstığı
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı



    Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.








    Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.








    Su ve tozşekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unun rengi pembeleştikten sonra bir yandan kavurmaya devam ederken diğer yandan sıcak şerbeti azar azar ilave edin. İyice çekinceye kadar sürekli karıştırıp ateşten alın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.





    Un helvasını İyice karıştırıp top kaşıkla alarak servis tabaklarına dizin. Her birinin üzerine birer antepfıstığı yerleştirin. Çekilmiş fıstıkla süsleyip servis yapın.











  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Ezogelin çorbası
    Kuruyemişli milföy
    Alev dağı pilavı
    Çikolatalı irmik tatlısı
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?