Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      yaprak sarması tuzu nasıl azaltılır  havuç yemegi  kara buğday ekmeği  mukadderbozdag@hotmail  grit mezesi  ä±ä±jä±mk  meyve kurusuyla pilav  jtoysvgc  üstünde profiterol olan yaşpasta  aoovjgfq  benye tarifi  bisküvi topları  kiymali yemek tarifleri  apartman tatlä±sä±  sogan yahni  salta ã§eåŸitleri  likorler  etimek tatlıı  uskumru ve barbunya dolmasä±  fırında makarena  lesta  tahili  ã§ikolatalä± kek  ayran asi  közlenmiş biber salataları  baåŸamel soslu makarna  etli yarma  enginde kalbi
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      |
      |
      Helva yapalım

    Helva yapalım


    Geçmişten günümüze mutfağımızın en sevilen tatlılarından olan un helvasını Ramazan'da iftar sofraları veya kandil geceleri için hazırlayabilirsiniz.

    Un helvası
    KAÇ KİŞİLİK: 8-10
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 40 dk

    Malzemeler:

  • 250 gr margarin
  • 2.5 su bardağı un

    Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker

    Süsleme için:

  • 50 gr soyulmuş antepfıstığı
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı



    Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.








    Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.








    Su ve tozşekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unun rengi pembeleştikten sonra bir yandan kavurmaya devam ederken diğer yandan sıcak şerbeti azar azar ilave edin. İyice çekinceye kadar sürekli karıştırıp ateşten alın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.





    Un helvasını İyice karıştırıp top kaşıkla alarak servis tabaklarına dizin. Her birinin üzerine birer antepfıstığı yerleştirin. Çekilmiş fıstıkla süsleyip servis yapın.











  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Kabak çorbası
    • Kabak çorbası
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 30Dk
    • Pişirme Süresi: 15Dk
    Kaşar peynirli köfte
    Maskolin salatası
    Yeşil fıstıklı dondurma
      Tazeliğini uzun süre koruyan bisküviler