Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      akdeniz usülü  telkadayıflı borek  konyaklä± pasta  ã§ir aåŸä±  hindili bulgur pilavı  cocuklar  siyah bogurtlen  fırın güveç  patä±can mezesi  yunan pizza  kek kalibinda börek  kalay kek  cocuklar için kurabiye  mantarlı sebze salatası  firik pilavı  patlä±canlä± kã¶fte sarmasä±  kellepaça çorbası  tavuklu kfte  ıspanaklı el açma böreği  irmikli patates  ravyole  erik hoåŸavä±  çerkez mantısı  amerikan salatsauce  kurabiye süsleme  cig kofte etsiz
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Haydi mutfağa ponçik yapalım

    Haydi mutfağa ponçik yapalım


    Davetkâr, leziz, hafif ve pamuk gibi yumuşacık ponçikler... İster sade,isterseniz reçelli,mermelatlı...Bu nefis ponçikleri evde hazırlamak sanıldığı kadar zor değil.

    Malzemeler:

    1 tatlı kaşığı kuru maya
    1 kahve fincanı ılık su
    5 su bardağı un
    1 kahve fincanı tozşeker
    6 çorba kaşığı sıvı margarin
    2 yumurta
    2 yumurta akı
    1 paket vanilya
    1 tutam tuz

    Hazırlanışı:


    Mayayı ılık suda eritip 10 dakika bekletin. 1 su bardağı unu bir kaba alıp mayalı suyu ekleyin. Yoğurup hamuru top haline getirin. Üzerini bıçakla artı şeklinde çizip bezle örtün ve ılık ortamda kabarması için bekletin.




    4 su bardağı unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, tuz, vanilya, margarin, 2 yumurta ve yumurta aklarını ilave edip yoğurun. Arada bir ellerinizi unlayarak yoğurmaya devam edin.




    Mayalı hamuru hazırladığınız diğer hamura ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar 10 dakika yoğurun.








    Top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini bezle örtüp kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin.





    Kalan 1 bardak unu düz zemine yayıp hamuru üzerine alın. Serptiğiniz unu hamura yedirinceye kadar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla 1 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.




    Elinizi unlayarak hamur parçalarını tek tek yuvarlayın. Hamur toplarını hafif unlanmış tepsiye dizip üzerini örtün ve 10 dakika daha dinlendirin.




    Sıvıyağı tavada kızdırın. Hamurları elinizle hafif yassılaştırarak tavaya atıp iki taraflı olarak kızartın. Kağıt peçete serilmiş tabağa alıp üzerine pudra şekeri serpin. Aralarını bıçakla keserek marmelat sürerek veya sade olarak servis yapın.

     



    Alternatif lezzetler

    Pasta kreması için

    2 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı tozşeker, yarım kahve fincanı un ve 1 su bardağı sütü kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın.

    Çikolatalı krema

    1 yumurtayı 3 çorba kaşığı tozşekerle çırpın. 1 çorba kaşığı kakao ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.

    Reçel

    En ideali çilek ya da kayısı marmelatı. Eğer marmelat çok koyu kıvamda ise birkaç damla likör ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin.










    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Karnabahar çorbası
    Kuzu etli elbasan tava
    Lor peynirli top börek
    Bereket salatası
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?