Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      semizotu böreği  tosunpaşa  kızartma hamur  kırmızı etli güveç  havu㧠ã§orba  ıspanakli kofte  demiglass soslu tavuk yemekleri  hä±nkel  zeytinyğlı biber dolması  qqjkxlecrkp  ırmik helvası  patateslä±  milför pizza  tiramuzu  bardakta tatlı  duşbere  kalvaltiliklar  avocado salatasi  susamli pogca  kuşkonmaz yemekleri  kaşsrlı mantar  taze nane  çikolatalı pasta tarifi  lorl peynirli poğaça
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Adım adım fırın sütlaç

    Adım adım fırın sütlaç


    Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan Fırın sütlaç, yapımı kolay hafif bir tatlı.

    Fırın Sütlaç Malzemeleri için TIKLAYIN


    Hazırlanışı:



    Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 








    Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.







    Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. 









    Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.

     



    Sakızlı sütlaç tarifimiz için TIKLAYIN


    Çikolatalı tatlı tariflerimiz için TIKLAYIN


    Meyveli tatlı tariflerimiz için TIKLAYIN






    Fırın sütlaç




    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 38 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        03.09.2012 16:37
        4 aylık evliyim. kocam fırında sütlacı sever ancak ben ilk defa bu tarifi deneyerek yapmaya çalıştım. zaten yemek yapmayı bile yeni öğreniyorum. tadı çok güzel olmuş fırın sütlacın ancak fırında şu anda. karşısında bekliyorum. bakalım yakmadan kızartabilecek miyim ve kocam sevecek mi. benim için mühim olan bu...
      • Misafir tarafından gönderildi.
        03.09.2012 16:37
        4 aylık evliyim. kocam fırında sütlacı sever ancak ben ilk defa bu tarifi deneyerek yapmaya çalıştım. zaten yemek yapmayı bile yeni öğreniyorum. tadı çok güzel olmuş fırın sütlacın ancak fırında şu anda. karşısında bekliyorum. bakalım yakmadan kızartabilecek miyim ve kocam sevecek mi. benim için mühim olan bu...
      • Misafir tarafından gönderildi.
        20.01.2011 16:53
        yemedim ama harika gözüküyo tşk
      • Misafir tarafından gönderildi.
        20.01.2011 16:53
        yemedim ama harika gözüküyo tşk
      • Misafir tarafından gönderildi.
        10.11.2010 12:11
        tarıfı gecenlerde denedım cok koyu ve tatlı oldu fırında once 180 sonra 250 dereceye getırıp 1 saat kadar fırında ustunun kızarmasını bekledım 1saat sonra fırından aldım tadı ıyı yalnız pılav gıbı koyuydu tarıf veren arkadaslar lutfen kac dk pısırcegımızıde yazarlarmı
    « Geri1 2 3 4 5 6 7 8İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Karnabahar çorbası
    Kuzu etli elbasan tava
    Lor peynirli top börek
    Bereket salatası
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?