MUTFAK OKULU

Evde erişte yapıyoruz

KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk
PİŞME SÜRESİ: dk

Malzemeler:


  • 500 gr makarnalık un
  • 4 yumurta
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • çay kaşığı tuz
Açmak için:
Yarım su bardağı un

Hazırlanışı:



Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün. Yarım saat bekletin.








Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla dört eşit parçaya bölün.









Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin. Elinizle bastırıp büyütün. Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin. 









 Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın. 









 Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin.









Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın. Temiz bir bezin üzerine yayın. Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin. Bezden yapılmış torbalarda saklayın.





Makarnayı pişirirken

Erişte gibi evde yapılan makarnaları az suyla çektirerek pişirmek gerekiyor.Bu şekilde piştiğinde hafif yapışık görünümlü olsa da lezzeti ve besin değeri kaybolmuyor.

Bir ölçü makarna için 1.5-2 ölçü su kullanmalısınız.Makarna pişerken birbirine yapışmasını önlemek için kaynama suyuna tuz ve biraz sıvıyağ katmalısınız.

Makarna kaynayan suya salınıp 10-12 dakika normal ateşte haşlanarak pilav gibi suyu çektirilirse besin değeri kaybolmaz.

Makarnaya tereyağı veya margarin katıldıktan sonra üzeri bir bez ve kapakla kapatılırsa malzemeler daha iyi özleşir.




Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!