MUTFAK OKULU

Ev yapımı limonata...

Bir zamanlar susayınca ilk akla gelen içeceklerden limonata, birkaç yıl öncesine kadar tahtını farklı içeceklere bırakmıştı. Son iki yıldır tahtına yeniden kurulan limonatayı siz de evinizde hazırlayıp sevdiklerinize mis kokulu buz
gibi bir lezzet ikram edin...

Gerekli malzeme
8 limon
2 su bardağı toz şeker
1-2 su bardağı soğuk su
Buz
Nane yaprağı


  
Limonları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 tane limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkıp ilave edin.

  
Limon kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten geçirip süzün. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sürahiye alıp isteğe göre, dilimlenmiş limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.

 
Limonatanızın yoğunluğuna göre su ilave edebilir, kişi sayısına göre limon adedini ve toz şeker miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!