Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      karaorman frambuaz  şekerleşen tatlı  fındıklı gül tatlısı  alkollã¼ sä±cak  sutlu kadayif  otel  düsberi böregi  berfin  piramit kurabiye  kabak sandalı  çıtır çıtır kızartma  biberli ekmek  yemeklerin kalori miktarı  yalancı tvuk göğsü  pırasalı borek  cilt maskesi  pestilli tarifler  yaåŸ maya   raven  közlenmiş patlıcan salatası  incirli galette  kadıbudu köfte  mücver tarifi  çilekli krema  krem åŸantili mayalä± poäŸaã§a  kabak cips  haşhaşlı tarifler  lokumlu muhallebı  müjver kabakli
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Ev yapımı cevizli baklava

    Ev yapımı cevizli baklava


    Geçmişten günümüze Türk mutfağının baştacıdır baklava.Özel günlerde,iftar davetlerinde,bayram arifesinde evleri tatlı bir telaş alır.

    KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk
    PİŞME SÜRESİ: 45 dk

    Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 250 gr tereyağı
  • 350 gr çekilmiş ceviz

    Şerbet için:

  • 5 su bardağı tozşeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı:


    Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.







    Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.









    Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.








    Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.





    Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.









    Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.




    -ŞEFTEN:

    Baklavaya dair

    Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır.
    Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor.
    Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli.
    İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz.
    Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı. Yediğinizde ağzınızda erimeli.










  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 20 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        23.10.2012 18:43
        benim tarifimin aynısı çok güzel oluyo herkese tavsiye ederim
      • Misafir tarafından gönderildi.
        23.10.2012 18:43
        benim tarifimin aynısı çok güzel oluyo herkese tavsiye ederim
      • Misafir tarafından gönderildi.
        08.11.2011 14:40
        ben de denedim ama daha yemedim inşallah güzeldir
      • Misafir tarafından gönderildi.
        08.11.2011 14:40
        ben de denedim ama daha yemedim inşallah güzeldir
      • Misafir tarafından gönderildi.
        27.08.2011 14:37
        denicez bakalımm
    « Geri1 2 3 4İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Mantarlı bonfile
    Frambuazlı ve sakızlı muhallebi
    Soya filizi salatası
    Patlicanlı volovan
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?