Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      çilekli ve bademli tart  trufle dondurma  muffin tarifleri  karli bahar  trilece tatlä± tarifi  gã£â¼l bã£â¶reã¤ã¿i  tuzlu kukis  ispanyol bã¶reäŸi  sütlaç nasıl yapılır?  körili mantarlı tavuk  rjspguuykocrjr  ã§ilekli alman pastasä±  körili tavuklu yeşilmercimek  muzlu corek  gã¼veã§te mantarlä± pilav  limonlu gã¼reåŸe kek  ciger kebebı  napaleon pastası   kuru üzüm  çerkez tavuk  cız bız köfte  kore mutfağı  ublkdckyhuwyuj  karadeniz bã¶lgesinin en ã¼nlã¼ yemeäŸi  haz?r garnit?rl? sebze ?orbas?  domatesli bonfile
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      |
      |
      Çikolatalı mus

    Çikolatalı mus


    Fransız mutfağının sevilen tatlılarından biri olan Çikolatalı mus'u hazırlamak sanıldığından çok daha kolay.Tek başına sunumunun yanı sıra çikolatalı mus ile değişik tatlı çeşitleri hazırlayabilirsiniz.

    Çikolatalı mus
    KAÇ KİŞİLİK: 8-10
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:

  • 250 gr bitter çikolata
  • 5 yumurta
  • 2 çorba kaşığı su
  • 3-4 çorba kaşığı pudraşeker
  • 30 gr margarin
  • 1 tutam tuz

    Hazırlanışı:



    Margarini küp şeklinde doğrayın. Çikolatayı rendeleyin. Bir kâseye alıp 2 çorba kaşığı su ve margarini ilave edin. Benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları eritilmiş çikolataya azar azar yedirerek ilave edin. Pudraşekerini ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.






    Yumurta aklarını ayrı bir kâsede 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın.









    Yumurta aklarını çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla hep aynı yöne doğru yavaş hareketlerle karıştırın.









    Hazırladığınız musu cam kuplara paylaştırın.Buzdolabında 3 saat bekletip servis yapın.







    Aklınızda bulunsun...
    Çikolatayı çok kısık ateşte (benmari suyu hafif sıcak olmalı) eritin. Aksi takdirde sertleşip topaklanabilir.

    Yumurta aklarını kolay çırpılması için oda ısısında bekletin. Kar halinde çırptıktan hemen sonra karışıma ilave edin.

    Musun üzerini açık bırakmayın, aksi durumda üst kısmı sertleşir. Kâselerin üzerini servis yapıncaya kadar streç folyo ile kapatın.










  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Brokoli çorbası
    Acılı tavuk kanatları
    Dereotlu pilav
    • Dereotlu pilav
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 20Dk
    • Pişirme Süresi: 15Dk
    Şeker helvası
    • Şeker helvası
    • 8 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 10Dk
    • Pişirme Süresi: 40Dk
      Tazeliğini uzun süre koruyan bisküviler