Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      mınesro  yeqoä±pfhcyhkp  parça çikolatalı kurabiye  muradiye çorbası  tam  piåŸmiåŸ yumurta sarä±sä± ile kurabiye  mantar turşusu  mä±sä±r unu ile yapä±lan tarifler  mtfbzjkzla  etsiz kã¶fte  sandiçv  doğum günü menüleri  patlıcanlı kuzu  kä±ymakä± harcä±  mus çaklıt  çorba kısa tarif  kabaklä± tatlä±  kedi dilli yalancä± tavuk gã¶gsã¼  kalzon  yulafli ekmek  bibelr dolması  kayä±sä± cup  kabak yemeklei  son sayı  diyet yaparken bronzlaşmaya hazırlanın  kuzu etli bezelye  patlican biber tava  ekmek sepeti  cekırdeklı pohaca
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Çikolatalı mus

    Çikolatalı mus


    Fransız mutfağının sevilen tatlılarından biri olan Çikolatalı mus'u hazırlamak sanıldığından çok daha kolay.Tek başına sunumunun yanı sıra çikolatalı mus ile değişik tatlı çeşitleri hazırlayabilirsiniz.

    Çikolatalı mus
    KAÇ KİŞİLİK: 8-10
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:

  • 250 gr bitter çikolata
  • 5 yumurta
  • 2 çorba kaşığı su
  • 3-4 çorba kaşığı pudraşeker
  • 30 gr margarin
  • 1 tutam tuz

    Hazırlanışı:



    Margarini küp şeklinde doğrayın. Çikolatayı rendeleyin. Bir kâseye alıp 2 çorba kaşığı su ve margarini ilave edin. Benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları eritilmiş çikolataya azar azar yedirerek ilave edin. Pudraşekerini ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.






    Yumurta aklarını ayrı bir kâsede 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın.









    Yumurta aklarını çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla hep aynı yöne doğru yavaş hareketlerle karıştırın.









    Hazırladığınız musu cam kuplara paylaştırın.Buzdolabında 3 saat bekletip servis yapın.







    Aklınızda bulunsun...
    Çikolatayı çok kısık ateşte (benmari suyu hafif sıcak olmalı) eritin. Aksi takdirde sertleşip topaklanabilir.

    Yumurta aklarını kolay çırpılması için oda ısısında bekletin. Kar halinde çırptıktan hemen sonra karışıma ilave edin.

    Musun üzerini açık bırakmayın, aksi durumda üst kısmı sertleşir. Kâselerin üzerini servis yapıncaya kadar streç folyo ile kapatın.










  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Ezogelin çorbası
    Kuruyemişli milföy
    Alev dağı pilavı
    Çikolatalı irmik tatlısı
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?