Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      glutensiz tarıfler  patatesli gã¼l  kepek unu  tuzlu yaprak sarmasının tuzu nasıl alınır  adisabab  spanak corbasi  mevã¼d åŸerbeti  icli kofte tarifi  tavukul enginar  mayis 2011  patates yeme  hvomfiazdsdmexcx  turkiye  cfaqpjnlä±rfn  zakuski çar  peynirli kurumayan pogaca  yemekleri ogren  sebzeli kä±tä±r pizza  yaprağın tuzu nasıl alınır  aside  patlıcan yahnisi  haz%c4%b1r yufkadan neler yap%c4%b1l%c4%b1r  domatesli puf börek  ouvckträ±qkdxwxlv  om alli  kefirli pogaca  fä±ndä±k peynir soslu  cicibebeli kurabiye
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Babagannuş

    Babagannuş


    KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

    1.5 kg kemer patlıcanı
    Yarım limonun suyu
    250 gr çarliston biber
    300 gr süzme yoğurt
    4 diş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    100 gr tereyağı
    1 çay kaşığı pulbiber
    3 domates
    Tuz

    Hazırlanışı:

    Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın. Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin.

    Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırın. Maydanozları temizleyip kıyın.

    Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın. Üzerine biberli yağı gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyip soğuk servis yapın.










    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 9 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        27.07.2010 11:52
        gerçek babagannuş için patlıcan tahin limon suyu sarımsak tuz kimyon pulbiber gerekir yoğurt asla konmaz karışım yapılıncada servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağında biber yakılıp konur
      • Misafir tarafından gönderildi.
        27.07.2010 11:52
        gerçek babagannuş için patlıcan tahin limon suyu sarımsak tuz kimyon pulbiber gerekir yoğurt asla konmaz karışım yapılıncada servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağında biber yakılıp konur
      • bilgeinsan tarafından gönderildi.
        08.06.2010 16:46
        2 kaşık ta tahin koyarsanız ii olur
      • Misafir tarafından gönderildi.
        09.02.2010 09:38
        tereyağı hiçte ağır olmaz, her yemeğin bir adabı, tarifin orjinalinin yapılması gerekenleri var. Hakkını vererek yapmak, tadını çıkararak yemek lazım
      • Misafir tarafından gönderildi.
        09.02.2010 09:38
        tereyağı hiçte ağır olmaz, her yemeğin bir adabı, tarifin orjinalinin yapılması gerekenleri var. Hakkını vererek yapmak, tadını çıkararak yemek lazım
    « Geri1 2İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Süzme sebze çorbası
    Şehriyeli kuzu güveç
    Aromatik pilav
    • Aromatik pilav
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 5Dk
    • Pişirme Süresi: 200Dk
    Kazandibi
    • Kazandibi
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 15Dk
    • Pişirme Süresi: 15Dk
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?