Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      cacik  ceviz soslu hindi  cornflaes  karnıbahar yemeğinin yanında  pirasa tarifleri  oodqmcntvgdurpcxdl  etli pattates  tavuklu çerkez kebabı  kızarmış hellim  narlı et  yoäŸurtlu nohur ã§orbasä±  mqavhltdpwgqwxoss  ıprdixwv  mozaik pasta tarifleri  pili㧠pane  tuzlu kurabã„â±ye tariflerã„â±  krempeynirli ve havuçlu sandiviç  beşamel sıs  karniyar  torpil ttlısı   kayısı  barba  darüzziyafe köfte  davet  cranbeery
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      |
      |
      Babagannuş

    Babagannuş


    KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

    1.5 kg kemer patlıcanı
    Yarım limonun suyu
    250 gr çarliston biber
    300 gr süzme yoğurt
    4 diş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    100 gr tereyağı
    1 çay kaşığı pulbiber
    3 domates
    Tuz

    Hazırlanışı:

    Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın. Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin.

    Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırın. Maydanozları temizleyip kıyın.

    Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın. Üzerine biberli yağı gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyip soğuk servis yapın.










    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 9 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        27.07.2010 11:52
        gerçek babagannuş için patlıcan tahin limon suyu sarımsak tuz kimyon pulbiber gerekir yoğurt asla konmaz karışım yapılıncada servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağında biber yakılıp konur
      • Misafir tarafından gönderildi.
        27.07.2010 11:52
        gerçek babagannuş için patlıcan tahin limon suyu sarımsak tuz kimyon pulbiber gerekir yoğurt asla konmaz karışım yapılıncada servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağında biber yakılıp konur
      • bilgeinsan tarafından gönderildi.
        08.06.2010 16:46
        2 kaşık ta tahin koyarsanız ii olur
      • Misafir tarafından gönderildi.
        09.02.2010 09:38
        tereyağı hiçte ağır olmaz, her yemeğin bir adabı, tarifin orjinalinin yapılması gerekenleri var. Hakkını vererek yapmak, tadını çıkararak yemek lazım
      • Misafir tarafından gönderildi.
        09.02.2010 09:38
        tereyağı hiçte ağır olmaz, her yemeğin bir adabı, tarifin orjinalinin yapılması gerekenleri var. Hakkını vererek yapmak, tadını çıkararak yemek lazım
    « Geri1 2İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Ezogelin çorbası
    Kuruyemişli milföy
    Alev dağı pilavı
    Çikolatalı irmik tatlısı
      Tazeliğini uzun süre koruyan bisküviler