Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      muzlu cupcake  perasqiler  hındı dolması  dana jambonlu biftek  közlenmiş biberli patlıcan salatası  kadayıflı sütlü muhallebi  kaäŸä±t helva pasta tarifleri  kapris  aça tarifi  sos  aglayan pasta tarıfı  sağan  tortalar  vişneli mekik tatlısı  mısırlı kara lahana  sebze suyu nedir  erişteli ıspanak  haşlanmış yumurtalı  etli taze fasã¼lye  grisine  soslo patlıcan  salamlı patates koftesi  kuşüzümü  patate yemegi  beyza  dovga ã§orbasä±
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Babagannuş

    Babagannuş


    KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

    1.5 kg kemer patlıcanı
    Yarım limonun suyu
    250 gr çarliston biber
    300 gr süzme yoğurt
    4 diş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    100 gr tereyağı
    1 çay kaşığı pulbiber
    3 domates
    Tuz

    Hazırlanışı:

    Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın. Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin.

    Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırın. Maydanozları temizleyip kıyın.

    Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın. Üzerine biberli yağı gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyip soğuk servis yapın.










    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 9 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        27.07.2010 11:52
        gerçek babagannuş için patlıcan tahin limon suyu sarımsak tuz kimyon pulbiber gerekir yoğurt asla konmaz karışım yapılıncada servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağında biber yakılıp konur
      • Misafir tarafından gönderildi.
        27.07.2010 11:52
        gerçek babagannuş için patlıcan tahin limon suyu sarımsak tuz kimyon pulbiber gerekir yoğurt asla konmaz karışım yapılıncada servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağında biber yakılıp konur
      • bilgeinsan tarafından gönderildi.
        08.06.2010 16:46
        2 kaşık ta tahin koyarsanız ii olur
      • Misafir tarafından gönderildi.
        09.02.2010 09:38
        tereyağı hiçte ağır olmaz, her yemeğin bir adabı, tarifin orjinalinin yapılması gerekenleri var. Hakkını vererek yapmak, tadını çıkararak yemek lazım
      • Misafir tarafından gönderildi.
        09.02.2010 09:38
        tereyağı hiçte ağır olmaz, her yemeğin bir adabı, tarifin orjinalinin yapılması gerekenleri var. Hakkını vererek yapmak, tadını çıkararak yemek lazım
    « Geri1 2İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Midye çorbası
    • Midye çorbası
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 20Dk
    • Pişirme Süresi: 25Dk
    İki renk soslu kalkan filetosu
    Karidesli dip sos
    Selver Paşa tatlı