Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      niäŸde tava  beşemal soslu sebze şöleni  kırmızı pancarlı salata  urscbhxgooidgconc  yoghurt  hadısa  tavukb  mantar ã§orbasi  vusneli kek  sandw  tavuk cigeri kızartması  maydonozlu dere otlu patetes  firinda mantar guvec  devekuşu  soğuk balık  kışlık yiyecelere  lmwdfqikkntahg  ıspanaklı sos  yoğurt ezme  kuzu pirzola izgara  zeytinyaäŸlä± kuru biber ve patlä±can dolmasä±  elmalı puf kurabiye  mantarlı kremalı makarna  mercimek börek  deniz orhun?ref=bulabul.com  firings makarna  pastä±rmalä± kuru fasã¼lye  çikolata soslu pasta  tovga
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      |
      |
      Adım adım şnitzel yapımı

    Adım adım şnitzel yapımı


    Avusturya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerden biri olan şnitzel'i hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Yapmanız gereken, püf noktalarını ve inceliklerini bilip uygulamak.

    KAÇ KİŞİLİK:
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

  • 4 tavuk göğüs fileto
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1'er çay kaşığı kekik, nane, pulbiber,karabiber, köri
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım limon
  •  Tuz



    Dolmalık biberleri temizleyip çok minik parçalar halinde kıyın. Baharat ve ekmek içi ile harmanlayın.








    Unu ayrı bir tabağa alın. Etlerin her iki tarafına tuz serpiştirip yine her iki tarafını una bulayıp hafifçe silkeleyin. Yumurtaları yayvan bir tabakta iyice çırpın. Una buladığınız tavuk göğüs etlerinin iki tarafını yumurtaya bulayın. 








    Etleri bu kez önceden hazırladığınız biberli ufalanmış ekmek içi karışımına bulayın. 







    Tereyağını teflon tavada kızdırın. Etleri ekleyip iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.





    PÜF NOKTALARI 

    Biberli karışım: Biberli karışımın etlere iyi yapışmasını sağlamak için eti sırasıyla önce una, sonra yumurtaya ve en son biberli karışıma bulayınız.

    Yağ seçimi: Lezzetli bir şnitzel için yağ seçimine dikkat etmelisiniz. Biz özellikle tereyağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Her kızartma işleminde taze tereyağı kullanmanız gerekiyor. Daha hafif bir tat elde etmek istiyorsanız tereyağı yerine damak zevkinize göre sıvıyağ veya zeytinyağını da tercih edebilirsiniz.

    Mükemmel pane için: Şnitzel etinin her iki tarafını tuzlayın ve dilediğiniz baharatı serpiştirin. Tüm aşamaları sırasıyla uygularsanız mükemmel sonuç elde edebilirsiniz.









  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 4 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        20.10.2012 18:55
        Ben, renkli biberler dışında anlatılan her şeyi uyguladım.Şu anda tavada cızırdıyor:)Eminim lezzetli olacaktır.Tarif için teşekkürler.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        20.10.2012 18:55
        Ben, renkli biberler dışında anlatılan her şeyi uyguladım.Şu anda tavada cızırdıyor:)Eminim lezzetli olacaktır.Tarif için teşekkürler.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        04.05.2011 02:04
        Ya şinitzelin doğrusu bu, ya da bu güne kadar hiç gerçek şinitzel yemedim! Yeşil biber, Kırmızı biber, Sarı biberi olan şinitzel yiyen var mı?
      • Misafir tarafından gönderildi.
        04.05.2011 02:04
        Ya şinitzelin doğrusu bu, ya da bu güne kadar hiç gerçek şinitzel yemedim! Yeşil biber, Kırmızı biber, Sarı biberi olan şinitzel yiyen var mı?
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Bezelye çorbası
    Biberli patlıcan
    Sütlü Erişte
    • Sütlü Erişte
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 20Dk
    • Pişirme Süresi: 0Dk
    Kayısılı sürpriz tatlı
      Tazeliğini uzun süre koruyan bisküviler