Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      prasalı yufka böreği  filiz kebabãƒæ’ã†â€™ãƒâ€ ã¢â‚¬â„¢ãƒæ’ã¢â‚¬â ãƒâ¢ã¢â€šâ¬ã¢â€žâ¢ãƒæ’ã†â€™ãƒâ¢ã¢â€šâ¬ã‚â ãƒæ’ã‚â¢ãƒâ¢ã  gã¼neydoäŸu yemek tarifi  gulyen  kä±ymalä± lazanya tarifi  tavuk arpa şehrıye  bog  istanbul simiti  ramazan corbası  fi  sebzeli nohut guvec  elmalı kahveli kek  kolay tremisu tarifi  yaprak salamura  25.09.2011 tv proğramı  portakallım krema  bebe biskã¼visi  aiqxobjblbvvzbits  etli bal kabaäŸä±  bayramlık kolay yiyecekler  kuru ic bakla  akvhfä±lea  1885  siyez  lezzet sefası tarıfı  boranidan yemek  bsysfrmzdbtesued
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      |
      |
      Adım adım şnitzel yapımı

    Adım adım şnitzel yapımı


    Avusturya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerden biri olan şnitzel'i hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Yapmanız gereken, püf noktalarını ve inceliklerini bilip uygulamak.

    KAÇ KİŞİLİK:
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

  • 4 tavuk göğüs fileto
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1'er çay kaşığı kekik, nane, pulbiber,karabiber, köri
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım limon
  •  Tuz



    Dolmalık biberleri temizleyip çok minik parçalar halinde kıyın. Baharat ve ekmek içi ile harmanlayın.








    Unu ayrı bir tabağa alın. Etlerin her iki tarafına tuz serpiştirip yine her iki tarafını una bulayıp hafifçe silkeleyin. Yumurtaları yayvan bir tabakta iyice çırpın. Una buladığınız tavuk göğüs etlerinin iki tarafını yumurtaya bulayın. 








    Etleri bu kez önceden hazırladığınız biberli ufalanmış ekmek içi karışımına bulayın. 







    Tereyağını teflon tavada kızdırın. Etleri ekleyip iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.





    PÜF NOKTALARI 

    Biberli karışım: Biberli karışımın etlere iyi yapışmasını sağlamak için eti sırasıyla önce una, sonra yumurtaya ve en son biberli karışıma bulayınız.

    Yağ seçimi: Lezzetli bir şnitzel için yağ seçimine dikkat etmelisiniz. Biz özellikle tereyağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Her kızartma işleminde taze tereyağı kullanmanız gerekiyor. Daha hafif bir tat elde etmek istiyorsanız tereyağı yerine damak zevkinize göre sıvıyağ veya zeytinyağını da tercih edebilirsiniz.

    Mükemmel pane için: Şnitzel etinin her iki tarafını tuzlayın ve dilediğiniz baharatı serpiştirin. Tüm aşamaları sırasıyla uygularsanız mükemmel sonuç elde edebilirsiniz.









  • #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 4 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        20.10.2012 18:55
        Ben, renkli biberler dışında anlatılan her şeyi uyguladım.Şu anda tavada cızırdıyor:)Eminim lezzetli olacaktır.Tarif için teşekkürler.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        20.10.2012 18:55
        Ben, renkli biberler dışında anlatılan her şeyi uyguladım.Şu anda tavada cızırdıyor:)Eminim lezzetli olacaktır.Tarif için teşekkürler.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        04.05.2011 02:04
        Ya şinitzelin doğrusu bu, ya da bu güne kadar hiç gerçek şinitzel yemedim! Yeşil biber, Kırmızı biber, Sarı biberi olan şinitzel yiyen var mı?
      • Misafir tarafından gönderildi.
        04.05.2011 02:04
        Ya şinitzelin doğrusu bu, ya da bu güne kadar hiç gerçek şinitzel yemedim! Yeşil biber, Kırmızı biber, Sarı biberi olan şinitzel yiyen var mı?
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Düğün çorbası
    Mantarlı strogonof
    Bahar pilavı
    • Bahar pilavı
    • 2 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 15Dk
    • Pişirme Süresi: 15Dk
    Sezar salatası
    • Sezar salatası
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 25Dk
    • Pişirme Süresi: 5Dk
      Tazeliğini uzun süre koruyan bisküviler