Kırmızının en güzel tonuna sahip köküyle pancar, sohbaharla
birlikte kış mevsiminin benzersiz sebzelerinden biridir. Topraksı
tadı alışkanlık yaratana kadar adeta düşünerek yemeye yol açar.
Ancak bu özelliğine rağmen yine de salataların ve mezelerin
gözdesidir. Daha çok turşusuyla bildiğimiz pancar bir araya
getirildiği diğer yiyeceklerin rengini değiştirdiği için tek başına
yenmesi genel bir tercih meselesidir. Yoğurda eklenerek yapılan
salatası muhteşem rengiyle şaşkınlık yaratan bir güzelliğe
sahiptir. Verdiği tokluk hissiyle kilo vermeye yönelik diyetlerde
çok sık yer alır. İçeriğinde bulunan yüksek orandaki demir ile
kansızlığı önler. Bol vitamin ve mineral içeriğiyle doktorlar
karaciğer ve cilt üzerindeki etkisinin olumlu olduğunu
söylüyorlar. Sadece bunlar değil, sindirimi ve beyin
fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olması ve detoks
etkisiyle tüm mevsimi boyunca damak tadınıza uyan bir
hazırlama yöntemiyle neredeyse her öğün pancara sofranızda
yer açabilirsiniz.