Böreklik Yufka

Böreklik Yufka
10 Mayıs 2021

Börek yapımında kullanabileceğiniz ev yapımı yufkalar hazırlamaya ne dersiniz? Yufka, börek başta olmak üzere baklava gibi birçok tarifte kullanılır. Bu tür hamur işi tariflerde hazır yufka almak yerine, evde kendi taze yufkalarınızı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız yufkaları 1-2 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Malzemeler hazırsa, böreklik yufka nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak ev yapımı lavaş ve bazlama tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Böreklik Yufka için

Malzemeler

  • Yaklaşık 1 kg un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Böreklik Yufka

Nasıl Yapılır

  1. Unu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın.
  2. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
  4. Bezelere ayırın. Hamur bezelerini tezgahın üzerine alın. Nişasta serpiştirip ince yufkalar şeklinde açın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo