Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      Osmanlı saray mutfağı'ndan; Bö...

    Osmanlı saray mutfağı'ndan; Börekler 1


    Miras kalan lezzetler...

    Türk Mutfağı’nda ve Türk beslenme alışkanlığında hamur işi lezzetlerin ayrı bir yerinin olduğu bilinen bir gerçek. Tatlısıyla, tuzlusuyla, yemeğiyle ya da içine katılan farklı malzemeleriyle Türk Mutfağı denilince akla ilk gelen hamur işleri oluyor. Dünden bugüne ulaşan Türk Mutfağı’nın bu eşsiz lezzetlerinin geçmişi çok eskilere dayanıyor. Osmanlı’dan süregelen ve o dönemlerde temel hamurlardan yapılan bu tatlar, Osmanlı-Türk Mutfağı’nın en incelikli lezzetleri arasında başı çekiyor. Önceleri basit tarifiyle sadece un, tuz ve suyla yapılan, taş fırınlarda, sacda pişirilen bu vazgeçilmez karışım, sonraları mayalı mayasız çeşitlere, incecik açılmış yufkalara, yumurta katılarak hazırlanan hamurlara, farklı malzemelerle zenginleştirilen böreklere yerini bırakıyor. Geçmişi 500 yıl öncesine dayanan ve temel birkaç hamurla başlayıp yüzlerce çeşide dönüşen serüveniyle de zengin bir çeşitliliğe sahip börekler içinden seçtiğimiz Osmanlı Saray Börekleri, bu ayki kitabımızın konusunu oluşturdu. Her biri Lezzet stüdyosunda pişirilerek hazırlanan bu tarih kokan börekler, Osmanlı Saray mutfaklarında pişirilen özellikleriyle birebir uygulandı. Osmanlı Mutfağı’ndan Türk Mutfağı’na miras kalan bu mis kokulu böreklerle siz de geçmişin lezzetlerini mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz.

    Saray mutfağı; Börekler 1 resim galerisi için TIKLAYIN


    Kaynak: Sultan 3. Murad’ın şehzadesi Mehmed’in sünnet düğünü şenliklerinde börekçiler esnafı. 1582. Surnâme-i Hümâyûn





    Bademli ve etli börek
    Hassa böreği
    Meyveli börek
    Nemse böreği
    Paça böreği


      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       



    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Un çorbası
    • Un çorbası
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 15Dk
    • Pişirme Süresi: 20Dk
    Renkli pratik börek
    Dil peynirli domates soslu
    Buzlu ayran
    • Buzlu ayran
    • 1 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 5Dk
    • Pişirme Süresi: 0Dk
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?