Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      Lezzetli yeşiller...

    Lezzetli yeşiller...


    Aromatik otlar baharı sofralara davet ediyor...

    Koku veya tatları için yiyeceklere eklenen, aromatik otlar olarak bilinen kekik, nane, mercanköşk ve diğerleri mutfaktaki sayısız kullanımıyla baharı sofralara davet ediyor.

    Aromatik otları tanımanın en iyi yolu onları yetiştirmekten geçer. Tazeyken daha etkili aromaya sahip olan bu otlar bahar döneminde en canlı hallerine kavuşurlar. Bahçede veya pencere önündeki saksıların içinde yetiştirebileceğiniz bu otları dalından kopardıktan sonra çeşitli koruma yöntemiyle saklayabilirsiniz.

    Aromatik otlarla ilgili en çok akıllara takılan soru nasıl kullanılması gerektiğidir. Bunun tek yolu damak zevkinize uygun olanı bulana kadar tariflere eklemektir. Aromatik yeşillikleri doğru kullanmaya başladığınızda yemeğiniz aklınıza dahi gelmeyen bir lezzete kavuşacaktır. Dünyanın farklı yerlerinde çeşit çeşit yemeklere eklenen aromatik otlar farklı olabildiği gibi kullanım yerleri de değişik olabilir. Örneğin kimi mutfaklar dereotunu turşulara ekleyebiliyorken kimi mutfaklarda soslar, yemeklere ilave edebiliyor. Özellikle salataların gözde lezzet olduğu, salatanın ana yemek özelliğinde hazırlanıp yenildiği bu zamanda salatalara ekleyeceğiniz aromatik otlar onları diğerlerinden ayıracaktır. Salatalarınıza tarhun, adaçayı, rezene gibi bizim mutfağımızda pek tercih edilmeyen otları gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

    Turşu hatta reçellerinize de benzersiz bir aroma katacaktır. Çilek, şeftali gibi tatlı meyvelereden yapacağınız reçellerinize mercanköşkü ekleyebilirsiniz.

    Böylelikle mutfakların en önemli lezzet kaynaklarından biri olan nefis kokulu yeşillikleri yeniden keşfederken, onları doğru kullanmanın ve yeni lezzetler yaratmanın yollarını da kolaylıkla bulabilirsiniz. 

    DERE OTU: Turşu ve salatalara ekleyebileceğiniz gibi hazırladığınız sandviçlere de ilave edebilirsiniz.

    FRENK MAYDANOZU: Tarhun otu, maydanoz ve chives ile harika bir karışım haline gelir. Özellikle yemek tariflerinize ekleyebilirsiniz.

    TARHUN OTU: Tavuk eti, yumurta, salata ve soslarla mükemmel uyum sağlar. Sirke yapımında da kullanılabilir.

    KİŞNİŞ: Balık ve sebzelerin nefis eşlikçisidir. Taze yaprakları sarımsak, çili biberi, zencefil, taze soğan ve domatesle harika bir uyum içindedir.

    REZENE: Izgara öncesinde yanan ateş üzerine atılırsa bu ateşte pişen balıklara çok hoş bir lezzet ve koku siner.

    NANE: Herkesin mutfağında mutlaka bulunması gereken bir aromatik ottur.

    KEKİK: Keskin lezzeti ve kokusunun yanı sıra adeta bir eczane gibidir.

    FESLEĞEN: Domates, mozzarella ve benzeri peynirlerle uyum içindedir.

    MERCANKÖŞK: Sebzeler, kırmızı et çeşitleri ve tatlılara çok yakışır.

    MAYDANOZ: Makarna, et, sebze ile harika bir iletişim içindedir.

    BİBERİYE: Tavuk ve kuzu etleri biberiyesiz pişirilmemeli.

    ADAÇAYI: Adaçayı da biberiye gibi güçlü bir ot olduğu için dikkatli kullanılması gerekir.







      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       



    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Tavuk suyuna sebze çorbası
    Tül böreği
    • Tül böreği
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 10Dk
    • Pişirme Süresi: 30Dk
    Patates kroket
    • Patates kroket
    • 8 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 30Dk
    • Pişirme Süresi: 20Dk
    Yoğurt tatlısı