Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      közlenmiş biber  baharatlä± makarna  misir unlu patates  napolitan soslu makarna  kuru fasulyeli çorba  fırında kaşarlı tavuk  irmikli tavuk koftesi  kase bã¶reäŸi  peynirli makarna soslu  tavuklu gazel böreği  büzgülü  rmogrkeupyxmo  ayvayla ne yapılır  patates krebi  şeftalili soğuk çay  arabaşi corbası  lat  düş beri  ãƒæ’ã‚â§ocuklarãƒâ€žã‚â±n yapabileceãƒâ€žã…â¸i yemekler  deniz alasi  istanbul sefasi pogaca  sadeli kakaolu kek  lalamba  niğde yemekleri  ıspanakli kıs  çikolatalı tel kadayıfı  cikolatali puding sürprizi  kuru kaysı tatlısı
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      Evde likör yapımı...

    Evde likör yapımı...


    Yapımı büyük bir incelik isteyen likörün geçmişi milattan öncelere dayanıyor.

    Bir keyif içkisi olan bu tat, insanoğlunun sonsuz yaratıcılığının bir ürünü. Meyve ve kokulu bitkilerin yoğun aromalarını alkolde saklama fikri galiba en güzel buluşlardan biri. Orta çağ döneminde yasaklanan likörü, ilaç yapma amacıyla tekrar keşfeden, bir 'din' adamıdır.

    Geçmişi İ.Ö. 7. yüzyıla kadar uzunan likör sanatı, hayatları sıkı ve sert bir disiplin içinde geçen din adamlarının uzun süreli çalışmalarının so nun da or ta ya çık mış. Din adamlarının ilk likör yapım amacı şimdikinden çok farklı çünkü likörü ilaç olarak üretmişler. Süzme işlemi bu dönemde yapılmadığı için dönemin likörleri tat ve görünüm açısından günümüzdeki likörlerden çok farklı. Meyve, alkol, çeşitli bahar, ot, kabuk ve yaprakların alkolle karışımıyla hazırlanan likör adeta bir bilimsel çalışmayı gerektiriyor. Bu günkü teknikle likörü ilk hazırlayanlar ise İtalyanlardır. 19. yüzyılda yapım tekniği açısından doruk noktasına ulaşan bu tat genelde yemek sonrası tercih edilir. Ülkemizde 1930 yılında likör üretimine başlayan Mecidiyeköy Likör Fabrikasıdır. Bu fabrikadaki likörler hiç esans kullanılmadan doğrudan doğruya meyve ve çiçeklerle hazırlanıyor. Mayıs ayında Isparta'da açan güllerden yapılan gül likörü yurtdışında katıldığı üç yarışmada birincilik kazanmış. Çilek likörü yıllar önce Arnavutköy ve İstinye sırtlarında yetiştirilen çileklerden imal edilirmiş. Günümüzde ise Zonguldak Ereğlisi'nden gelen çileklerle üretiliyor. Ahududu likörü Tarabya'nın ünlü ahududusuyla hazırlanıyor. Bu ahududu şimdilerde ekildiği sırtlara yapılan inşaatlardan dolayı neredeyse kaybolmak üzere. Kayısı likörü ise Konya Ereğlisi'nde yetiştirilen kayısılarla yapılıyor. Vişne likörü ise Kütahyalı. Kütahya'nın kendine has kokulu vişnelerinden imal ediliyor. Adana Dörtyol'da yetiştirilen portakallardan hazırlanan portakal likörü müthiş kokusuyla bir portakal bahçesindeymişsiniz hissi veriyor. Mandalina likörü ise Bodrum'da yetiştirilen mandalinalarla hazırlanıyor.





    Mandalina likörü
    Vişne likörü
    Nane likörü

    1 | 2 |

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       



    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 6 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        05.07.2013 18:38
        ben etil alkol yerine votka koydum vişne likörüne çok güzel oldu...
      • Misafir tarafından gönderildi.
        05.07.2013 18:38
        ben etil alkol yerine votka koydum vişne likörüne çok güzel oldu...
      • Misafir tarafından gönderildi.
        10.02.2013 18:30
        benim bi sorum var acaba etil alkol kulanmanmadan karışıma eklediğimiz şekeri 6 7 ay bekletip fermante edsek alkol oranı nası olur tabiki tadıda
      • Misafir tarafından gönderildi.
        10.02.2013 18:30
        benim bi sorum var acaba etil alkol kulanmanmadan karışıma eklediğimiz şekeri 6 7 ay bekletip fermante edsek alkol oranı nası olur tabiki tadıda
      • Misafir tarafından gönderildi.
        02.11.2011 17:37
        Merhabalar;Etil alkol arayanlar lütfen eczanelerdeki pahallı ve acı etil alkolü kullanmayın çok riskli ve acı tadı var (tecrübeyle sabittir) ben kozyatağında özel laboratuvarlara destek sağlayan bir firma buldum buradan alkolümü temin ederek likörlerimi yapıyorum inanılmaz lezzetli ve %96 saflıkta sertifikalı ürünleri var 5 litresini 50 TL+kdv den aldım.web adresinde krokisi mevcut www.laborkimya.com Saygılarımla
    « Geri1 2İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Midye çorbası
    • Midye çorbası
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 20Dk
    • Pişirme Süresi: 25Dk
    İki renk soslu kalkan filetosu
    Karidesli dip sos
    Selver Paşa tatlı
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?