Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      kazan simit  domates turşusu  adana babagannus  ısanak yemeği  milföy hamuruyla yapılan tatlılar  meyveli trit  ispanya mutfagı  beyaz çikolata sosu  kuru mayali poagca  şuale krem hamuru  tavuklu arpa şehriye pilavı  firinda kiymali ispanak  fırında domatesli makarna  şekerleşen tatlı  profitrol pastası  kurt kuru㧠 qncwohrewkqkqtwgb  kã¼mpir  tavuk kanadı ızgara  kayisili et  labneli ã§orba  donalts  balä±k kemiäŸiyle ã§orba  tabak sis  2004 filiz makarna birinci  kara lahan salatası
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      Altın Mutfak Pastalar

    Altın Mutfak Pastalar


    Altın Mutfak'ta bu kez görkemli 'Pastalar' var. Meyvelilerden çikolatalı çeşitlere, yapımı kolay olanından biraz daha zor yapılanına kadar en önemli günlerin tadıdır pastalar.

    Evlilik törenleri ve doğum günlerinin öncelikli lezzeti olan pastalar iç malzemelerine ve yapım tekniklerine göre şekillenir. hemen herkesin beğeniyle yediği pasta çeşitlerini evde hazırlamak artık sanıldığından da kolay. Tek yapmanız gereken püf noktalarını adım adım uygulamak. Sonuç ise umduğunuzdan da mükemmel olacak.

    Çeşit çeşit pastalar...

    Antik Çağ’da iki demir plaka arasında pişirilen un bazlı karışımlar tarihin ilk pastaları olarak biliniyor. İlk pastalar, un ve sudan hazırlanan basit karışımlara bal, çeşitli tohumlar, yumurta, baharatlar, tereyağı ve süt eklenmesiyle hazırlanırmış. Zaman ilerledikçe pastaların görünümünde ve lezzetinde değişiklikler olmuş. Yapıldığı yerin yemek kültürü, pastaların şekillenmesinde en büyük etken. Akdeniz ikliminin yaşandığı yerlerde pastaların ana malzemesi bol süt ve taze meyveler olurken, çikolata ve kahvenin yemek alışkanlıklarında daha çok yer aldığı yerlerde de ana malzemeler bunlar olmuş. Kimi kremayı daha az kullanmayı tercih ederken kimi de tatlıya olan düşkünlüklerinden dolayı bol bol çırpılmış krema kullanmış. İki veya daha fazla kek katlarının arasında bol krema, meyve, çikolata ve diğer malzemeler. İşte pasta yapmanın ilk adımları. Süslemek ise sizin yaratıcılığınıza kalmış.

    Pastalar resim galerisi için TIKLAYIN 

    Temel pandispanya yapımı

    8 Kişilik

    6 yumurta
    7 yemek kaşığı un
    7 yemek kaşığı tozşeker
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 tutam tuz

    Yumurta akları ile şekeri iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp eleyerek karışıma ilave edin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 185 dereceye ayarlı fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.

    Pastacı kreması

    6 Kişilik

    250 ml süt
    1 çay bardağı tozşeker
    Yarım çay bardağı un
    1 tatlı kaşığı buğday nişastası
    3 yumurta sarısı
    1 çay kaşığı vanilya

    Bütün malzemeyi soğukken tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan indirmeye yakın bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip mikserle çırpın. Kremayı soğuyana kadar mikserle çırpmaya devam edin. Bu kremayı soğuk veya ılık olarak pasta yapımında kullanabilirsiniz.

    Benmari usulü eritme tarifi için TIKLAYIN

    Yağlı kağıttan sıkma torbası yapılışı için TIKLAYIN

    Şuale hamuru tarifi için TIKLAYIN







    Ballı pasta
    Krema dolgulu kek
    Çikolatalı ve frambuazlı pastalar
    Profiterollu baton pasta
    Limonlu pasta
    Kestaneli pasta
    Çilek bahçesi
    Pembe düşler
    Mini Alman pasta
    Ekler
    « Geri1 2 3İleri »


      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       



    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Mantarlı bonfile
    Frambuazlı ve sakızlı muhallebi
    Soya filizi salatası
    Patlicanlı volovan
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?